miércoles, 20 de febrero de 2013

Asolint mes informació


sessió nº5

Quan vam començar la classe vam aprendre la psicologia equina.

Vam aprendre que els cavalls es guien per l'instint, i si veuen cap perill la seva primera reacció és la de fugir corrents, escapant del possible perill.

El sentit més important per al cavall és l'oïda, ja que la tenen molt desenvolupada, i al mínim soroll que pensin que és una amenaça fugen per instint.

Els cavalls s'han de cuidar amb molta cura, ja que si des que són cries se'ls hi tracta malament poden arribar a ser problemàtics.

En tot grup de cavalls hi ha un líder, i si aquest fuig en una direcció tot el ramat anirà amb ell.

Els cavalls tenen diferents estats d'ànims com:

Content: Ell llavi superior cobreix l'inferior  les seves orelles estan relaxades i s'inclinen cap als costats i la seva mirada és distreta.

Atent: Les orelles estan orientades cap endavant i quan percep el que li provoca l'estres les seves narius s'obren una mica, tenen els músculs tensos i la cua pot estar aixecada.

Disgustat: Les orelles estan mig cap enrrere i les narius arrufades. Té aparença d'enfadat i la cua es mou d'un costat a un altre.

Espantat: Les orelles enrere, els ulls molt oberts, fins i tot se li pot arribar a veure la part blanca, la cua sol estar entre les cames i les narius s'inflen.

Amenaçador: Orelles planes esteses cap enrere, té cara d'enfadat i ensenya les dents, algunes extremitats poden estar aixecades.

Somnolent: Les orelles cauen pesadament cap als costats, baixa el cap amb els ull mig tancats, la cua sol estar caiguda tot i que aquests símptoma pot indicar una malaltia.

En la part pràctica hem sortit a fer un parell de voltes amb el cavall per una pista i hem aprés a fer canvis de direcció i a girar amb el cavall.

Havíem de fer voltes per la pista seguint uns números que estaven a cada punta de la pista.

Els cavalls algunes vegades es posaven una mica nerviosos per estar molt a prop dels altres cavalls

No hay comentarios:

Publicar un comentario